Consiliere pentru cupluri

O relație armonioasă e o sursa de bucurie și stabilitate pentru ambii parteneri. Din păcate, pentru a menține acea stare, doar iubirea nu e suficientă. Fiecare om intră în relație cu propriul lui bagaj mental, emoțional și comportamental. Dacă, în copilărie, am avut în părinții noștri un model de relație armonioasă și plină de iubire, e perfect. Doar că prea puțini au fost atât de norocoși. Majoritatea dintre noi am preluat de la părinții noștri multe tipare disfuncționale, care ajung să se manifeste prin noi, în relațiile de cuplu. Când apare o ceartă sau o disensiune în cuplu, de obicei partenerii noștri ating anumite “butoane” sensibile, care ne activează rănile emoționale. Dacă nu realizăm ce se întâmplă și dăm vina pe celălalt, jocul e pierdut din start.

O relație conștientă se construiește în timp, lucrând, în același timp, cu noi înșine și cu partenerul. Două lucruri sunt esențiale: asumarea propriilor bagaje emoționale și transparența deplină față de partener. Un consilier bun te poate ajuta să identifici tiparele mentale și emoționale care îți sabotează relația și poate acționa ca mediator între voi, pentru a gestiona conflictele și momentele de criză.

Un alt aspect important al oricărei relații este viața sexuală. A face dragoste cu persoana iubită e cel mai sacru și profund mod de a exprima și trăi ca experiență iubirea, la nivel de corp fizic. Din păcate, zona sexualității este una dintre cele mai virusate, pe de-o parte datorită tabu-urilor, inhibițiilor și traumelor sexuale ale unuia sau ambilor parteneri, pe de altă parte de lipsa unor surse reale de educație în domeniu. Pentru mulți adolescenți, sursa educației sexuale o reprezintă pornografia. Astfel, preiei tiparul de sex ca sport, fără nicio legătură emoțională reală între parteneri și îți mai creezi și niște așteptări complet nerealiste față de partenerul de cuplu.

Tantra abordează sexualitatea cu sacralitate, actul amoros fiind văzut ca uniunea deplină dintre cei doi parteneri, pe toate nivelele. Nu e un concurs de genul “cine ajunge primul la orgasm”, nici o masturbare cu partener. Iubirea, conexiunea, blândețea, pasiunea, comunicarea sunt ingrediente esențiale. Pentru cuplurile care sunt deja împreună de mult timp, a menține actul erotic la pasiunea de la început e o provocare extraordinară.

În calitate de psiholog, lucrez pe partea de tipare mentale, emoționale și de comportament, pentru ca fiecare dintre parteneri să își identifice propriile tipare, să nu le mai proiecteze asupra partenerului și, împreună, să învețe să le gestioneze, pentru a putea menține armonia în cuplu.

Ca instructor de Tantra, folosesc diferite instrumente pentru a vindeca traumele legate de sexualitate și a consilia cuplul în direcția revitalizării vieții sexuale.

Sesiunile de consiliere se desfășoară online, prin WatsApp, pe bază de programare. Costul unei sesiuni este de 150 de lei. Banii se virează prin Revolut, înainte de ședință. Durata unei sesiuni este între o oră și o oră jumătate, în funcție de problemele abordate. De foarte puține ori problemele se pot rezolva într-o singură sesiune. Se lucrează atât individual, cât și cu ambii parteneri, după caz.

Rezervările se fac prin telefon, la numărul 0747-751035

Ada Anastasiu – psiholog, formator și instructor de Tantra