Am constatat că multă lume nu are nicio idee despre ce este Tantra cu adevărat și care ar fi beneficiile pe care le aduce în viața celui care practică. Din păcate, cel puțin în România, Tantra este asociată cu MISA și cu tot scandalul aferent. Găsiți informații despre această organizație aici. Nu este treaba noastră de a comenta veridicitatea acuzațiilor aduse împotriva acestei grupări, dar este important să afirmăm public că nu avem nicio legătură cu această grupare, nici nu încurajăm practicile promovate de ei. Cursurile organizate de noi au alte baze și vin din altă zonă.

Michal Kali Griks, instructorul principal al Tantra Movement România a studiat în Olanda, la Rasayana Tantra Academy, pe liniile unor maeștri care au adus învățăturile din India în Vest, cum ar fi: Margo Anand, Marjanne Hurks, Anand Rudra, Mahasatvaa Ma Ananda Sarita, Advaita Maria Bach și alții. Mulți dintre aceștia au la bază învățăturile lui Osho. Tantra predată de el se menține pe “linia de mijloc” între cele două extreme: Tantra axată exclusiv pe sexualitate și Tantra bazată exclusiv pe spiritualitate.

Școala Tantra Movement este o inițiativă de a răspândi înțelepciunea Tantrică, iubirea și sexualitatea sacră prin workshopuri, cursuri, prelegeri, materiale scrise și orice alte mijloace, la cât mai multe persoane din întreaga lume. Intenția este de a crea o mișcare bazată pe IUBIRE, care să ajute la transformarea acestei lumi într-un loc mai bun. În cadrul workshopurilor NU se face sex, nici practici sexuale explicite. Se oferă informații referitoare la aceste lucruri, pe care persoanele interesate le pot practica ulterior, acasă.

Practic, prin programul de cursuri al școlii, oferim informații și experiențe legate de:

 • autocunoaștere (corpul fizic și corpurile subtile, energiile polare din interiorul nostru și modalități de echilibrare, limbajul propriu de iubire, traumele și cum le putem vindeca etc. );
 • conectare (cu noi înșine, cu ceilalți, la modul profund și integrând toate aspectele);
 • vindecare (a traumelor din copilărie și nu numai, incluzând traumele de natură sexuală);
 • sexualitate sacră (folosirea energiei sexuale pentru creștere spirituală).

Instrumentele cu care noi lucrăm sunt exercițiile de conectare (eye-gazing, îmbrățișări), exerciții de respirație (Tantra Krya Yoga breath), exerciții de comunicare, dans, meditații, jocuri de rol, exerciții de creativitate, jocuri simbolice, masajul Tantric. Fiecare workshop este gândit pentru a acoperi o anumită arie, anumite aspecte ale vieții noastre. În interiorul workshopurilor se combină elemente de teorie (puțină :)) cu instrumentele amintite mai sus, pentru ca persoanele să trăiască ca experiență aceste aspecte. Suntem de părere că un gram de practică valorează mult mai mult decât o tonă de teorie și că adevărata cunoaștere poate fi dobândită doar prin experiență.

Printre beneficiile pe care am observat că le-au obținut cei care au venit la cursurile noastre în ultimii doi ani și jumătate se numără:

 • creșterea încrederii în sine;
 • o mai bună cunoaștere de sine (gânduri, emoții, comportamente și ceea ce e dincolo de ele);
 • vindecarea traumelor sexuale și nu numai;
 • eliminarea blocajelor și a multor convingeri limitative;
 • îmbunătățirea sănătății;
 • creșterea preocupării pentru implementarea unui stil de viață sănătos;
 • îmbunătățirea relațiilor (de cuplu, de familie, profesionale etc.)
 • recuperarea armoniei și echilibrului în viața de zi cu zi;
 • creșterea senzitivității, inclusiv față de planurile subtile;
 • creșterea satisfacției față de propria viață…

… și lista poate continua.

Am trăit toate astea, le trăiesc în continuare și mă bucur din ce în ce mai mult de această călătorie minunată numită VIAȚĂ. Te invit și pe tine în această aventură frumoasă! Dacă vrei să știi când și unde va fi următorul curs, intră aici!

NAMASTE! (Divinitatea din mine recunoaște și salută Divinitatea din tine!)

Comments

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.