Lucruri esențiale din / despre Tantra pe care, în opinia mea, toată lumea ar trebui să le cunoască:

1.Ce este Tantra?

Tantra este una dintre cele mai vechi științe din lume, sunt o mulțime de moduri în care poate fi definită. Probabil că sunt mai multe modalități de a defini Tantra decât oameni care sunt uniți prin intermediul ei. Să definești sau să explici Tantra e un scop ambițios. Tantra trebuie experimentată, având libertatea de a-i defini semnificația doar după propria experiență.

În opinia mea, Tantra ne conectează sexualitatea cu spiritualitatea, corpul cu sufletul, inima cu mintea, ne aduce în echilibru energia feminină cu cea masculină, folosind actul sacru de a face dragoste. A face dragoste pentru un scop mai înalt, nu doar pentru a ne satisface dorința carnală, ci pentru a ne ridica nivelul de conștiență. Atunci când ne creștem nivelul de conștiență, avem mai multă putere în tot ceea ce facem în viața noastră de zi cu zi, iar relația noastră cu aspecte importante pentru sustenabilitatea omenirii și a planetei se îmbunătățește semnificativ.

Tantra face ca actul de a face dragoste să devină sacru, mult mai plăcut și mai împlinitor. Modul Tantric de a face dragoste transformă actul sexual dintr-un act scurt care se termină exploziv, însoțit de sentimente de insatisfacție și de pierderea prețioasei evergii vitale (ojas) într-o experiență spirituală de lungă durată, extatică, profundă și implozivă, care ne umple de energie. Tantra sublimă intimitatea din dormitor, efectele manifestându-se din plin în viața noastră de zi cu zi. Transformă iubirea pe care o simțim în interior în iubirea pe care o dăruim iubitei / iubitului, familiei, prietenilor… și întregului univers. Tantra e totul și mult, mult mai mult decât se poate preda într-un worksop.

2. Iubirea este cea mai mare forță

Iubirea este cea mai mare forță dintre toate, ea ne dă puterea de a depăși multe dintre problemele cu care ne confruntăm în acest al 21-lea secol, astfel e extrem de important să învățăm să iubim, în orice mod cu putință, iar știința Tantrică este disponibilă pentru toți. Iubirea este cea mai importantă experiență de viață pentru fiecare dintre noi. Din păcate, sunt prea puține informații disponibile cu privire la pașii care trebuie urmați pentru a amplifica experiența iubirii. Paradoxul dureros este că, în timp ce multe discipline se învață la școală, acest tip de învățătură nu are niciun loc în sistemele de educație convenționale. Sunt puțini dintre noi, cei extrem de norocoși, care au trăit ca experiență iubirea necondiționată în relația cu părinții lor. Pentru a umple acest gol, am scris aceste cuvinte, le transmit mai departe și acesta este unul din principalele motive pentru care am înființat Școala Mișcării Tantrice și predau aceste învățături.

3. Ejacularea înseamnă pierdere de energie

Unul dintre lucrurile de bază pe care trebuie să le învățăm este să evităm ejacularea, deoarece, prin aceasta, bărbatul pierde o cantitate esențială de energie și tot ce mai e capabil să facă după această mare pierdere este să adoarmă. Dacă o persoană pierde constant atât de multă energie esențială, există posibilitatea să apară probleme de sănătate, de dinamică sexuală, intoleranță la frustrare, probleme legate de controlul furiei, lipsa energiei vitale și multe altele. Mai puțin de zece minute de preludiu și mai puțin de șapte minute de penetrare vaginală (media calculată de cercetători) vor lăsa o femeie puternic dezamăgită și complet nesatisfăcută. O femeie are nevoie de mult mai mult timp ca preludiu, pentru ca starea de excitație să crească suficient, astfel încât să-i permită să se relaxeze total și să poată atinge orgasmul. Atunci când bărbatul se gândește doar la propriile dorințe, cu siguranță va descuraja femeia de la a vrea să facă dragoste, simțindu-se folosită, ceea ce duce la creșterea frustrării în acea relație.

(va urma)

articol scris de Michal Kali Griks,

traducerea Ada Anastasiu

Comments

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.