Lucruri esențiale din / despre Tantra pe care, în opinia mea, toată lumea ar trebui să le cunoască:

4. Preludiu

Înainte de a învăța să întârziem sau chiar să oprim ejacularea, trebuie să înțelegem importanța preludiului – este cea mai importantă parte a actului de a face dragoste. A crește durata actului este ceea ce îi va oferi femeii satisfacție mai mare. Așa că, lăsați femeia să hotărască când să înceapă penetrarea vaginală. În timpul preludiului, puteți avea revelația că întregul corp poate experimenta extazul, atunci când are loc schimbul de energie între cei doi parteneri. Preludiul vă oferă o ocazie extraordinară de a descoperi zonele voastre erogene, precum și pe cele ale partenerului/ partenerei. Gura, sânii, organele sexuale sunt zone erogene comune, dar, având în vedere că suntem diferiți unul de celălalt, în fiecare dintre noi sunt ascunse mistere care ne așteaptă să le explorăm.

5. Intimitate nu doar în pat

Intimitatea și iubirea nu ar trebui să se rezume doar la dormitor, a face dragoste nu înseamnă doar penetrare vaginală ci se poate exprima prin cuvinte frumoase, îmbrățișări, schimbul de priviri dintre cei doi parteneri în fiecare moment petrecut împreună. Un obicei foarte frumos este de a învăța să vă mângâiați / alintați unul pe celălalt de fiecare dată când vă vedeți. Un al doilea: înainte de culcare, mângâiați-vă unul pe celălalt, în poziția “lingură”, sincronizați-vă respirațiile, astfel se sincronizează și energiile voastre. Puteți să vă oferiți unul altuia iubire practicând împreună diferite lucruri, cum ar fi dansul, yoga, Qi Gong, gătitul, a citi unul celuilalt, a face un curs împreună, etc. Yoga, Tai Chi și Qi Gong sunt activități complementare Tantrei, deoarece educă oemenii referitor la modul în care energiile curg prin corp. Trebuie să învățăm să folosim această energie extatică (a iubirii) în toate domeniile vieții noastre.

6. Energiile masculină și feminină

De multe ori, viața sexuală a cuplului se poate îmbunătăți considerabil dacă permitem femeii să adopte un rol proactiv în timp ce facem dragoste. Sunt mai mult decât capabile să conducă în pat și asta le poate face mult mai satisfăcute…și ce bărbat nu dorește ca partenera lui să fie satisfăcută? Din păcate, nu toată lumea e capabilă să schimbe rolurile. Timp de secole, sexul feminin a fost suprimat de sexul masculin. Societatea patriarhală este un factor care a contribuit la apariția războaielor, a schimbărilor climatice, a foametei și a multor dintre problemele cu care lumea se confruntă în acest moment. Într-o societate matriarhală, distrugerea este înlocuită de restaurarea ordinei naturale a lucrurilor. Sigur că generalizez puțin aici, fiecare avem în noi ambele energii: masculină și feminină, Yin și Yang, soarele și luna etc. Un echilibru interior între cele două polarități este o condiție de bază pentru fericirea noastră. Din păcate, în sistemul social și educațional, dogma încurajează bărbații să-și exagereze latura masculină și femeile pe cea feminină, această idee nefiind cea mai benefică. Ambele polarități trebuiesc îmbrățișate și înțelese, dacă vrem să fim din nou compleți. Tantra reprezintă un pas înainte în lupta ambelor sexe pentru eliberare, ceea ce poate conduce doar spre o societate mai bună. Astfel, ne ajută să distrugem diferite stereotipuri impuse de societate, cum ar fi să permitem bărbatului să fie emoțional și sensibil, să-și exprime sentimentele în loc să le reprime și să permitem femeilor să intre în contact cu aspectele lor masculine. Haideți să redevenim noi înșine! Haideți să facem asta pentru noi!

(va urma)

Articol scris de Michal Kali Griks

Traducerea Ada Anastasiu

Comments

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.