Lucruri esențiale din / despre Tantra pe care, în opinia mea, toată lumea ar trebui să le cunoască:

(continuare)

7. Iubește-te pe tine!
Iubirea de sine este fundamentul iubirii reale, doar atunci când ne iubim pe noi înșine cu adevărat suntem în stare să iubim în mod real alte persoane. Când ne simțim bine în pielea noastră, atunci avem suficientă stimă de sine pentru a putea acționa iubitor față de o altă persoană. Atunci când ne iubim pe noi înșine cu adevărat, creștem șansa de a amplifica iubirea pe care o împărtășim cu partenerii noștri, cu familia, cu animalele, cu natura, cu întreaga planetă și cu universul.

De când ne naștem, toată lumea așteaptă câte ceva de la noi, fie că e să devenim cineva cu un statut important sau să dobândim averi materiale. De la fete se așteaptă să fie frumoase și să nu îmbătrânească niciodată, de asemenea să fie mame și soții exemplare. În același timp, băieții și mai apoi bărbații sunt judecați tot mai puțin după aspect, cât după ceea ce dețin și poziția lor în societate, presiunea este atât de puternică încât aproape toată lumea, în mod constant, se simte subapreciată. Mii de panouri publicitare și reclame folosesc în mod subtil psihologia, spunând în continuu femeilor cum ar trebui să arate, promovând tipare nenaturale și foarte greu de atins. Majoritatea femeilor se simt nesigure, ca rezultat al acestor presiuni multe devin anorexice și unele apelează la chirurgie estetică. Fiecare e frumos în felul său unic.

Întrebare pentru femei: Care sunt motivele pentru care vrei să fii iubită, pentru frumusețea ta fizică, care într-o zi va dispărea, sau vrei ca acel cineva să te iubească pentru cine ești tu cu adevărat în interior? Întrebare pentru bărbați: Care sunt motivele pentru care vrei să fii iubit? Pentru mașina pe care o conduci și pentru toate lucrurile pe care le-ai acumulat, care într-o bună zi vor deveni depășite? Sau pentru poziția pe care o ai în societate? Ori ai vrea să fii iubit pentru cine ești cu adevărat în interior?

Exerciții pentru creșterea iubirii de sine:
Stai în fața oglinzii în fiecare dimineață (sau cât de des poți) și bucură-te de frumusețea ta unică, mângâie fiecare parte a corpului tău. Privește cu iubire fiecare bucățică din corpul tău. Fii recunoscător/oare pentru faptul că fiecare parte își îndeplinește funcția specifică. Faptul că masturbarea este ceva imoral sau lipsit de etică este un alt mit la cre trebuie să renunțăm, dacă vrem să ne eliberăm. A-ți oferi ție însuți plăcere nu e un păcat (la fel cum nici actul de a face dragoste nu e). Dacă nu ajungi să ejaculezi e un exercițiu foarte util, mai ales pentru persoane singure. Poți învăța prin acest exercițiu cum să lucrezi cu energia, cu respirația, cu acceptarea propriei persoane, fără a fi intrerupt sau distras de energia puternică a partenerului / partenerei. În special pentru bărbați, masturbarea este o modalitate foarte potrivită de a învăța să controleze ejacularea.

8. Cunoaște-te pe tine!
Este important să cunoaștem anatomia sexuală a corpului nostru, există mai multe puncte orgasmice în corpul femeii, nu doar clitorisul, deci sunt mai multe tipuri de orgasm pe care le putem explora și cu care ne putem juca. Punctul G este cel mai cunoscut. Este în partea anterioară a vaginului (spre abdomen), la aproximativ 7 cm adâncime, în funcție de anatomia particulară a fiecărei femei. În funcție de adâncimea la care se află diferă și modalitatea optimă de stimulare. La atingere, se simte ca un nasture, ca un burete sau ca o alună. Deseori în acest punct sunt stocate amintiri ale traumelor sexuale din trecut, care de cele mai multe ori se eliberează în timpul orgasmului. Acesta este motivul pentru care, atunci când punctul G este stimulat primele dăți, femeia poate deveni furioasă, speriată, tristă sau poate începe să țipe sau să plângă. Nu fiți descurajați de aceste manifestări! Ele arată că are loc un proces de vindecare. (La bărbați, punctul G poate fi accesat prin interiorul anusului sau prin masarea perineului, între testicule și anus).
Punctul U este chiar sub uretră, cam la 3 cm mai jos de clitoris. Stimulat împreună cu punctul G poate aduce femeia la ejaculare. Punctul M își trage numele de la sunetul mmmmm… pe care femeia îl scoate atunci când acest punct este stimulat. Se află în capătul vaginului, la intrarea în uter (pe cervix), și devine senzitiv după cel puțin un orgasm. Sunt multe puncte sensibile în corp, printre care labiile, anusul, perineul, sânii, capul, urechile etc. Sunt diferite la fiecare femeie. Unele au nevoie să fi stimulate mai mult sau după ce am stimulat alte zone. Prin a crea un melanj de atingeri în toate aceste puncte putem inventa propriul nostru drum spre extaz. Fiecare e diferit, deci explorează-ți corpul, singur sau împreună cu partenerul sau partenera. Folosește preludiul și post-ludiul în mod eficient! 

9. Simțuri
Învață cum să le folosești în timp ce faci dragoste și cum să te concentrezi pe fiecare dintre ele. Fii prezent în fiecare moment și atent la ceea ce simți, și la parteneril sau partenera ta. Atunci când atingi corpul celuilalt, pune-ți toată atenția în locul în care pielea ta întâlnește pielea celuilalt. Adulmecă-ți partenerul, pentru a-i simți mirosul specific! Și da, o muzică senzuală în timp ce faceți dragoste poate potența experiența voastră, ajutându-vă să rămâneți în prezent și să vă răsfățați toate simțurile!

10. Extazul
Dacă primim cu bucurie în viețile noastre și învățăm alte metode, acestea ne pot ajuta să creștem extazul din actul de a face dragoste și să-l aducem la nivele mai înalte de calitate, prin asta, în final, dobândind puterea de a trăi ca experiență o iubire mai mare. Unul din cele mai importante lucruri pe care trebuie să le învățăm este controlul, prin creșterea nivelului de conștiență ne vom da seama când suntem aproape de acel așa-numit “punct de unde nu ne mai putem întoarce” – acel punct de la care ejacularea este iminentă și vom putea folosi tehnicile de respirație și contracția mușchilor PC pentru a o opri. Metoda de bază constă în contractarea mușchilor PC, respirație profundă și conducerea energiei în sus pe coloană și apoi în jos în întregul corp și/sau apăsarea unor puncte specifice.

Va urma! 🙂

Articol scris de Michal Kali Griks, tradus de Ada Anastasiu.

Comments

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.