team

Astăzi e 8 Martie, ziua femeii, a mamei și a… Tantra Movement România. Coincidență sau nu, acum fix doi ani a avult loc primul curs al Tantra Movement din România, ocazie cu care practic am înființat Tantra Movement România. Profit de ocazie ca să transmit un “La mulți ani!!!” întregii echipe și să vorbesc despre ce a însemnat Tantra, în acești doi ani, pentru mine, ca femeie, pentru vindecarea sexualității mele.

Când l-am cunoscut pe Michal, în vara lui 2014, eram într-o căsnicie profund nefericită, mi-era rușine de corpul meu și de sexualitatea mea, acceptam să întrețin relații sexuale cu soțul meu, deși atracția dispăruse de mult, tot ce mai simțeam era greață… În rest, relativ bine: începusem o afacere în domeniul care-mi plăcea, mergeam la tot felul de cursuri de dezvoltare personală, mă împrieteneam cu oameni faini, făceam parte din grupuri spirituale, și încercam să schimb lumea…

La începutul lui 2015, eram în aceeași căsnicie, în aceleași condiții… doar că, pe lângă asta, partenerii de afaceri s-au retras din proiect, lăsându-mă singură, iar dispoziția mea devenise ușor depresivă. Cu toate cursurile și exercițiile pe care le făcusem, viața mea și mai ales starea mea interioară erau aproximativ la fel. Pe 8 martie 2015 am participat la primul curs de Tantra ținut de Michal Kali Griks, nivelul 1, modulul 1.

…Și au început cursurile Tantra Movement România

Am fost la acel curs un grup de opt oameni, care am început împreună această aventură. Cu toate că, după cum v-am spus, făcusem nenumărate cursuri înainte, ăsta avea ceva deosebit. Foarte puțină teorie, multă practică, multe exerciții de conectare profundă, cu noi înșine și cu ceilalți. M-a uimit în mod special atmosfera care s-a creat între noi, una de intimitate profundă, ca și cum toți cei din grup ar fi fost prietenii mei cei mai buni, mai mult, frații și surorile pe care nu le-am avut… Am simțit atunci că s-a plantat o sămânță și că ceva foarte frumos urmează să crească de acolo.

Al doilea curs l-am ținut la o cabană, în comuna Mărgău, fiind un grup de 18 persoane. Cu siguranță, intimitatea a crescut iar energia grupului s-a păstrat mult mai bine, fiind împreună non stop, timp de două zile și jumătate. La acel al doilea curs, în cadrul workshopului “Sexualitate sacră”, care te poartă prin toată viața ta, de la naștere, trecând prin copilărie și adolescență, până la maturitate, am trăit primul proces de vindecare profundă. A fost ceva complet neașteptat, dar extrem de binevenit.

În plan concret, am ieșit de sub o pătură, fiind bebelușul care se năștea, dar ceea ce am re-trăit a fost nașterea mea, cu complicații, nu se știa dacă trăiesc sau mor și am stat apoi două săptămâni într-un incubator… Când am ieșit de sub acea pătură am simțit cum mă sufoc, nu puteam respira, apoi am simțit o frică teribilă și o durere imensă, datorită faptului că mama mea nu era lângă mine (ea fiind atunci, dintr-o eroare a medicilor, inconștientă și în pericol de moarte). Am retrăit toate astea dar, de data asta, mama din exercițiu a fost lângă mine, m-a ținut în brațe, m-a mângâiat și a avut grijă de mine aproape o oră, cât am plâns… (Mulțumesc, Diana!). Ceva s-a vindecat atunci în mine, la un nivel foarte profund, și lucrurile au început, încet, să se schimbe în viața mea.

…Încet, ajungem și la vindecarea sexualității 🙂

La următorul curs, primul modul din cursul de masaj Tantric, vindecarea s-a produs la nivelul chakrei a doua, chakra sexualității. Un prieten de-al meu, clarvăzător, îmi spusese la un moment dat că sexualitatea mea era înghețată. Nu am înțeles ce a vrut să spună, până când nu am trăit experiența din timpul acelui curs. Mi se făcea un masaj al întregului corp, la patru mâni când, dintr-o dată, am simțit în partea de jos a corpului ca și cum cineva ar fi scos un dop, iar ceva cald a început să curgă înăuntru, umplându-mi abdomenul. A fost o senzație extrem de plăcută, ca un soi de renaștere sau regenerare a întregului pântec. Însoțită de un sentiment de bucurie și recunoștință…

La al doilea curs de masaj se făcea, printre altele, Yoni masaj, adică masajul vaginului (în interior). Sigur, nu e totuna cu cine lucrezi, iar eu, nefiind într-un cuplu (soțul meu nu și-a exprimat dorința de a participa la astfel de cursuri), aveam o mică problemă… Cel pe care-l rugasem să vină la curs și să lucreze cu mine, un prieten cu care mă simțeam confortabil, m-a anunțat în ultimul moment că nu poate veni. Atunci… ce să fac? M-am lăsat în voia universului, nu fără strângeri de inimă… Iar Universul, atunci când reușești să te abandonezi, îți oferă experiențele perfecte pentru tine!

Așa că am nimerit să lucrez cu un bărbat extraordinar, maseur profesionist, care mi-a oferit unele dintre cele mai frumoase și benefice experiențe din viața mea. Atunci am promis să nu mă mai îndoiesc niciodată de Voința Divină! La masajul intim, au ieșit afară, cu țipete și plâns, multe din amintirile traumelor sexuale suferite și, în special, cele “auto-induse”. Pentru cei care nu știu, genul ăsta de amintiri, pe lângă că se stochează în memorie, se stochează și fizic, în corp, iar prin masaj se pot elibera. Vaginul este locul unde se depozitează majoritatea traumelor de natură sexuală, dar nu numai. Iar prin traumă auto-indusă, mă refer la toate acele momente cănd, deși nu simțeam asta, am acceptat să fac sex… iar asta, în Tantra, se numește auto viol…

…Și se deschide poarta spre miracole

Seria cursurilor a continuat, în vara lui 2015 am fost la Întâlnirea Europeană Rainbow din Lituania, unde, alături de echipa Tantra Movment, am participat la mai multe workshopuri în tippie (cort amerindian), împreună cu zeci de oameni din întreaga lume. Despre experiențele de la Rainbow voi vorbi totuși într-un alt articol. În următoarea vară, am organizat o tabără de masaj Tantric, de nouă zile, la o cabană în Munții Apuseni. Acolo am trăit experiențe de domeniul miracolului…

Am trăit prima experiență extatică în urma unui masaj energetic, ajunsesem în acea stare de comuniune cu tot ceea ce există, de beatitudine, extaz… și nu mai voiam să ies de acolo. Apoi, s-a întâmplat ceva chiar bizar. M-a sunat un bărbat, din București, să mă întrebe dacă putea participa doar la câteva zile din tabără, îl interesau doar anumite masaje. Am fost de acord și, când a venit, am lucrat împreună.

În dimineața zilei în care urma să facem Yoni masaj, m-am trezit cu o stare foarte ciudată. Era un soi de frică, și senzația că ceva urmează să se întâmple. Dar ce anume? Doar mai făcusem acest tip de masaj de două ori, curățasem (credeam eu) tot ce era de curățat… Până când mi s-a aprins un beculeț. Bărbatul cu care lucrasem la cursurile anterioare semăna destul de mult fizic cu fostul meu soț și era și din aceeași zonă geografică. Atunci mi-am dat seama că ceea ce curățase el erau reminiscențe ale traumelor “colectate” în ultimii ani, dar cele vechi, din adolescență,  erau încă acolo. La 16 am fost victima unei agresiuni sexuale în București, iar acum venise timpul să eliberez acele amintiri… L-am întrebat pe tipul care venise din ce parte a Bucureștiului era… iar când mi-a răspuns, era să leșin. Era fix din cartierul unde se întâmplase agresiunea, cu 23 de ani înainte… Sigur, sesiunea a fost un succes, s-a eliberat ceea ce trebuia să se elibereze, apoi tipul a plecat și nu l-am mai văzut niciodată. Dar eu, cu siguranță, eram alta… și începusem să cred în miracole!

Pe drumul libertății și al extazului

De atunci, la următoarele sesiuni de Yoni masaj, am simțit doar plăcere, una minunată, care te duce spre culmile extazului, ceea ce vă doresc și vouă! Si, încet, încet, întreaga mea viață s-a schimbat de la acel prim curs. Am reușit să divorțez, sunt acum liberă și trăiesc experiențe și relații împlinitoare.

În acești doi ani, pe lângă vindecarea sexualității,  Tantra m-a învățat să mă onorez și să mă respect, să mă iubesc așa cum sunt, să-mi onorez sentimentele și să nu mai accept să fac nimic ce nu simt. M-a ajutat să-mi cresc sensibilitatea, să am încredere în mine și în Univers și să mă bucur de fiecare moment din această călătorie minunată care este Viața. Nu îmi mai e rușine de corpul meu și, chiar dacă la capitolul ăsta mai am cu siguranță de lucru, e clar că sunt pe drumul cel bun. Fac ceea ce îmi place și ajut și alți oameni să se descopere și să crească. Și da, recomand Tantra tuturor celor care vor, cu adevărat, să-și schimbe viața, transformând-o din coșmar în vis!

Dacă vrei și tu să faci parte dintre aceștia, te așteptăm la următorul nostru curs! Intră aici pentru detalii!

Comments

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.